- 300 γρ. ζωμος βοδινου
- 3 κουπες νερο
- 3 κουτ. σουπας βουτηρο
- 2 κουταλιες σουπας ελαιολαδο
- 2 κουτ. σουπας ψιλοκομμενο κρεμμυδι
- 2 κουπες ρυζι Αρμποριο
- 1/2 κουπα τριμμενη παρμεζανα
- Αλατι
Βραζετε το νερο με τον ζωμο.Σοταρετε το κρεμμυδι με μια κουταλια βουτηρο και ολο το ελαιολαδο.Χαμηλωνετε τη φωτια,προσθετετε το ρυζι και ανακατευετε.Συμπληρωνετε 1/2 κουπα ζωμο και οταν το πιει ,προσθετετε αλλη 1/2 κουπα και ανακατευετε.Στη συνεχεια,ριχνετε σιγα σιγα και τον υπολοιπο ζωμο και αφηνετε το ρυζι να σιγοβρασει για 20 λεπτα.Λιγο πριν το αποσυρετεαπο τη φωτια,προσθετετε την παρμεζανα και το βουτηρο που εχει απομεινει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου